sâmbătă, 24 iunie 2017

La Cracovia, la finala Campionatului European de Tineret la fotbal

Pe 30 iunie se încheie Campionatul European de Tineret la fotbal, finala fiind programată la Cracovia, un oraş cu mare potenţial turistic, care merită văzut, aşa că am inclus acest eveniment sportiv pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Cracovia este un oraş remarcabil, mulţi spunând că ar fi cel mai frumos oraş al Poloniei. Renumele i se trage, în primul rând, de la centrul vechi, unul foarte bine păstrat şi pus în valoare, fiind inclus şi pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Oraşul este traversat de Vistula şi are o sumedenie de obiective turistice de maximă atracţie - Catedrala St. Mary, Muzeul Schindler, dar şi numeroase parcuri sau tot felul de alte muzee. În centrul vechi, inima oraşului, se mai află mai multe biserici, pieţe, Turnul Oraşului, porţi ale vechiului sistem de fortificaţii, alături de cafenele, terase şi tot felul de magazine. O modalitate frumoasă de a vedea oraşul este o croazieră pe Vistula.
La stadion
Meciul este programat pe stadionul din Cracovia, dar nu pe cel al formaţiei Wisla, cu începere de la ora 20.45 (ora locală). La acest moment, nu se cunosc echipele care vor juca finala, competiţia fiind în plină desfăşurare. La stadion se poate ajunge într-o plimbare uşoară din centrul vechi. Preţul unui bilet la finală este de 9.30 euro (categoria I) sau 7 euro (categoria a II-a).
Cum se ajunge la Cracovia?
28 iunie: Bucureşti 11.15 - 11.55 Viena 13.05 - 14.05 Cracovia
1 iulie: Cracovia 15.10 - 16.15 Viena 20.10 - 22.50 Bucureşti
Companie: Austrian Airlines. Preţ: 519 euro/persoană.
De la aeroport, cel mai comod mod de a ajunge în oraş este autobuzul - 292 sau 208, circulă la intervale foarte dese, o călătorie durează aproximativ 40 minute, iar costul unui bilet este de aproximativ 1 euro.
Variante de cazare
Hotel Francuski, 4 stele, preţ 322 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi
Hotel Unicus, 4 stele, preţ 447 euro
Hotel Matejko, 3 stele, preţ 237 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu