luni, 12 iunie 2017

La Montreux, pentru un festival de jazz

La Montreux, în Elveţia, pe malul lacului Geneva, are loc unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz, un excelent prilej de a vedea această frumoasă regiune. Este motivul pentru care am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Montreux este una dintre superbele staţiuni de pe malul nordic al lacului Geneva, din Elveţia. Montreux este, poate, perla acestor staţiuni, un loc căutat de celebrităţi, dar şi de turişti, pentru tot ceea ce înseamnă Elveţia, în general, dar aici, în mod special, pentru peisajele absolut fantastice, greu de deschis în cuvinte. Iar peisajele sunt şi mai bine puse în evidenţă de apropierea Alpilor şi de limpezimea apelor lacului Geneva.
În Montreux sunt câteva locuri care nu ar trebui ratate - Muzeul Naţional al Audiovizualului, castelele Cretes şi Chatelard, dar şi Chillon, aflat la câţiva paşi. De asemenea, la Montreux se află o statuie a legendarului star Freddie Mercury.
La festival
Festivalul de Jazz de la Montreux are loc anul acesta în perioada 30 iunie - 15 iulie, iar toate detaliile le găseşti pe site-ul festivalului - montreuxjazzfestival.com.
Cum se ajunge la Montreux?
Cu avionul până la Geneva şi apoi cu trenul.
29 iunie: Bucureşti 13.35 - 14.20 Viena 15.15 - 16.55 Geneva (Austrian Airlines)
16 iulie: Geneva 20.15 - 21.15 Munchen 22.05 - 1.00 Bucureşti (Lufthansa)
Preţ: 225 euro/persoană.
De la aeroport, tren până la gara centrală şi de aici sunt multe trenuri care ajung la Montreux. renul merge de-a lungul malului lacului Geneva, astfel că te vei delecta cu peisaje de poveste.
Detalii găseşti pe sbb.ch.
Cazare
Hotel du Grand Lac Excelsior, 4 stele, preţ 5.725 euro/camera dublă/17 nopţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu