marți, 27 iunie 2017

O excursie de o zi din Geneva - Vevey

Continui seria excursiilor de o zi din Geneva cu fermecătorul orăşel Vevey, aflat pe malul nordic al Lacului Geneva, între Lausanne şi Montreux.
Vevey se mândreşte cu o panoramă senzaţională asupra lacului şi a Alpilor, dar dacă ceea ce poţi vedea de pe malul lacului ţi se pare prea puţin, poţi urca pe Mont Pelerin (funicular - 14 franci elveţieni), iar de aici vederea se deschide mult mai larg. În Vevey, merită să te plimbi pe străduţele din oraşul vechi, poţi vizita două muzee - Muzeul de Istorie Locală şi Muzeul Alimentar, găzduit lângă fabrica Nestle. În grădina Grand Hotel du Lac, o grădină senzaţională, poţi găsi statuia scriitorului polonez Henrik Sienkiewicz, care a trăit şi a lucrat aici, după ce a emigrat din Polonia ocupată. De asemenea, aici, chiar pe promenadă, are o statuie Charlie Chaplin, dar şi poetul nostru, Mihai Eminescu.
Pentru a ajunge de la Geneva la Vevey, cea mai bună variantă este cea a trenului. Sunt o mulţime de trenuri, orarul, tarifele şi achiziţia biletelor putându-se realiza pe sbb.ch.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu