miercuri, 21 iunie 2017

Un circuit în Serbia

Aflată foarte aproape de noi şi, pe nedrept, ignorată de cele mai multe ori din calea turismului, Serbia are multe atracţii, oraşe splendide, istorie bogată şi peisaje minunate, astfel că am decis să includ un circuit în Serbia - trecând prin oraşele Belgrad, Novi Sad şi Zrenjanin, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Bucureşti - Belgrad
26 iunie: Bucureşti 5.10 - 5.40 Belgrad
De la aeroport, cu autobuzul sau chiar cu taxiul se poate ajunge destul de uşor în zona centrală a capitalei sârbe.
Hotel - Life Design, 4 stele, preţ 228 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi.
Belgrad se află pe Dunăre, chiar la confluenţa râului Sava cu fluviul care se varsă în Marea Neagră pe teritoriul României. O plimbare pe malurile acestor două ape este o modalitate excelentă de a vedea frumuseţile oraşului. Dintre obiectivele care nu ar trebui ratate, enumăr doar Fortăreaţa Kalemegdan, Piaţa Republicii (unde se află Teatrul Naţional şi Muzeul Naţional), arterele pietonale Knez Mihailova şi Skadarlija, Vechiul şi Noul Palat, care adăpostesc astăzi Primăria, respectiv Preşedinţia; Ansamblul Naţional, Biserica Sf. Sava, considerată una dintre cele mai mari biserici creştin-ortodoxe din lume, multe alte muzee, parcuri şi chiar o Grădină Zoologică.
Belgrad - Novi Sad
29 iunie. Cea mai bună modalitate de a parcurge cei aproximativ 80km, ar fi autobuzul. La fiecare 15 minute pleacă un autobuz, care parcurge distanţa în ceva mai mult de o oră.
Hotel - Park, 5 stele, preţ 78 euro/camera dublă, mic-dejun/2 nopţi.
La Novi Sad merită să vezi fortăreaţa Petrovaradin, Primăria Veche, Castelul Dvorac Dundjerski, mai multe biserici şi, în general, tot ceea ce înseamnă oraşul vechi, cu clădiri cochete şi un aer uşor burghez.
Novi Sad - Zrenjanin
1 iulie. Tot autobuzul este cea mai bună modalitate pentru a parcurge cei 50 km dintre cele două localităţi.
Hotel - Vojvodina, 4 stele, preţ 53 euro/camera dublă, mic-dejun/noapte.
Zrenjanin are o poziţie privilegiată din punct de vedere geografic, la confluenţa râului canalizat Bega cu Tisa. Malurile celor două râuri sunt loc preferat de localnici pentru plimbare. De asemenea, sunt mai multe poduri, poate ceu mai renumit fiind podul Eiffel. Dintre obiectivele clasice: Primăria, Teatrul, Catedrala, mai multe palate, numeroase biserici, de la sinagogă la biserică protestantă.
Zrenjanin  - Belgrad
2 iulie. Autobuzul va asigura legătura de aproximativ 70km dintre cele două oraşe, în care mai poţi face o scurtă plimbare, înainte de a pleca spre aeroport.
Belgrad - Bucureşti
3 iulie: Belgrad 0.30 - 2.55 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 171 euro/persoană/dus-întors.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu