duminică, 16 iulie 2017

Berlin, mai mult decât un oraş turistic...

Berlinul este un oraş fascinant, care dincolo de numeroasele sale obiective turistice, are o istorie extraordinară, unică în peisajul european, ceea ce îl face să fie mai mult decât un simplu oraş turistic. A fost capitala lui Hitler, a avut puterea de a renaşte spectaculos după prăbuşirea de la finalul celui de-a doilea război mondial, iar astăzi îmbină comorile trecutului, cu modernismul, rezultând un oraş de care să te îndrăgosteşti. Şi pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Găzduind unul dintre simbolurile turismului planetar - Poarta Brandenburg, Berlin are multe alte atracţii, pentru care merită să ajungi aici. Într-o simplă înşiruire, poţi vedea în câteva zile petrecute la Berlin clădirea Parlamentului (unde trebuie neapărat să urci în cupolă), Checkpoint Charlie, Postdamer Platz, insula muzeelor, Catedrala, Tiergarten (inclusiv cu Grădina Zoologică), Alexanderplatz, turnul de televiziune, Columna Victoriei şi câte şi mai câte multe altele. De asemenea, merită văzute în plimbări de o zi sau o jumătate de zi Palatul Charlottenburg, dar şi la Potsdam, pentru celebrul palat Sanssouci. Berlin-ul este un oraş pe care îl simţi cum vibrează, fie că vrei să te bucuri de latura sa modernă, din care nu lipsesc mall-urile şi clădirile din oţel şi sticlă, fie că vrei să te bucuri de natură - Tiergarten, fie că vrei să stai faţă în faţă cu istoria la Poarta Brandenburg.
Cum se ajunge la Berlin?
26 iulie: Bucureşti 10.50 - 12.00 Berlin
1 august: Berlin 16.55 - 20.05 Bucureşti
Companie: Ryanair. Preţ 127 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Berlin pentru a ajunge în oraş poţi opta pentru trenurile S-Bahn, care circulă la fiecare 10 minute pe inelul de est spre Gara Ostkreuz sau pe inelul de sud spre Sudkreuz. De asemenea, sunt numeroase autobuze - simple sau expres - care fac legătura cu aeroportul din diverse puncte ale Berlinului.
Variante de cazare
NH Kurfurstendamm, 4 stele, preţ 578 euro/camera dublă/6 nopţi
Eurostars, 5 stele, preţ 644 euro
Intercity Ostbahnhof, 3 stele, preţ 413 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu