duminică, 2 iulie 2017

Cadiz, una dintre perlele Andaluziei

Spania are multe oraşe frumoase, demne oricând pentru o vacanţă de povestit, dar Andaluzia se distanţează faţă de alte privincii din Spania prin multitudinea de atracţii şi oraşe încărcat de istorie, dar şi cu peisaje fabuloase. Un astfel de oraş este Cadiz, pe care l-a inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Cadiz este un splendid oraş de pe coasta andaluză a Atlanticului, dincolo de Gibraltar, un loc unic chiar şi pentru diversificatul peisaj iberic. Cadiz se întinde pe o lungă peninsulă, importanţa strategică asupra intrării în Mediterana fiind cheia dezvoltării sale şi a interesului constant manifestat de toate puterile lumii asupra sa. Este cel mai vechi oraş din Europa de Vest, fiind fondat de marinarii fenicieni în urmă cu 3.000 de ani, motiv pentru care în oraş şi în împrejurimile sale se găsesc numeroase vestigii istorice şi arheologice. Există de altfel un muzeu de arheologie, dar şi zidurile vechi, care vorbesc toate despre istoria locului. Catedrala este un obiectiv care nu trebuie ratat, iar urcarea în turnul nordic permite vederi panoramice senzaţionale.
Cum se ajunge la Cadiz?
24 iulie: Bucureşti 4.15 - 6.30 Barcelona 12.20 - 14.10 Jerez de la Frontera
30 iulie: Jerez de la Frontera 14.45 - 16.25 Barcelona 23.35 - 3.55 Bucureşti
Companie: Iberia. Preţ: 454 euro/persoană.
De la aeroport există varianta autobuzului sau a trenului, care ajunge până în Cadiz, preţul unui bilet fiind de aproximativ 5 euro.
Variante de cazare
Parador de Cadiz, 4 stele, preţ 1.758 euro/camera dublă, mic-dejun/6 nopţi
Senator Spa Hotel, 4 stele, preţ 887 euro
Hotel Patagonia Sur, 3 stele, preţ 856 euro

Un comentariu:

  1. Abia am ajuns din vacanta in Malaga si Marbella. Au fost 10 zile de vis. Andalusia este superba!

    RăspundețiȘtergere