miercuri, 19 iulie 2017

Circuit în China

China este o ţară fabuloasă din punct de vedere turistic, dar care are numeroase nestemate, dincolo de clasicele sale. Astfel că am încercat să realizeze un circuit prin destinaţii din China mai puţin cunoscute în Europa, circuit pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Circuitul propus prin China are următoarele puncte de oprire: Guangzhou - Xiamen - Quanzhou - Wenzhou - Hangzhou. Practic, este o plimbare printre oraşele de pe coasta sud-estică a Chinei.
Bucureşti - Guangzhou
24 iulie: Bucureşti 13.30 - 16.30 Moscova 21.10 - 11.10 (25 iulie) Guangzhou (Aeroflot; 596 euro)
Hotel - Baiyun, 5 stele, preţ 168 euro/camera dublă/3 nopţi
Este al treilea oraş ca mărime din China, după Beijing şi Shaghai, iar aici se îmbină într-un stil unic vechiul şi noul. Aici sunt unele dintre cele mai vechi temple din China, un parc milenar, vile coloniale excelent conservate, dar şi o extraordinară vitrină a arhitecturii moderne şi a metroului cu autopilot.
28 iulie, Guangzhou - Xiamen
Hotel - Marco Polo, 5 stele, preţ 244 euro/camera dublă/3 nopţi
Xiamen se află pe o insulă, dar are cartiere aflate pe continent. În schimb, o altă insulă care aparţine administrativ de acest oraş, Gulangyu, este o adevărată enclavă străină, cu mult consulate, cu reşedinţe luxoase, fără motociclete şi la numai 5 minute de mers cu feribotul de centrul oraşului. De altfel, o plimbare cu feribotul îţi va oferi o modalitate excepţională de a vedea oraşul. Dincolo de obiectivele clasice pentru un oraş din China, aici merită să te plimbi seara, chiar spre noapte - sculpturi luminate, clădiri care oferă adevărate jocuri de lumini, farmecul fiind sporit de apele care înconjoară zona centrală.
31 iulie, Xiamen - Quanzhou
Hotel -  Wanda Vista, 5 stele, preţ 261 euro/camera dublă/3 nopţi
Quanzhou este un oraş cu o arhitectură foarte apreciată, precum şi un loc excelent pentru cumpărături. Cu secole în urmă, oraşul era punctul terminus din Orient al Drumului Mătăsii. De altfel, cuvântul "satin" provine din "Zaiton", numele arab al acestui oraş. De asemenea, celebrul navigator Marco Polo a plecat spre casă pornind din acest port.
3 august, Quanzhou - Wenzhou
Hotel - Ex Palm D'or, 4 stele, preţ 167 euro/camera dublă, prânz inclus, 3 nopţi
Un oraş foarte important pentru regiune din punct de vedere economic, Wenzhou este renumit pentru viaţa sa de noapte, dar şi pentru viaţa culturală de aici.
6 august, Wenzhou - Hangzhou
Hotel - Hauchen International, 4 stele, preţ 130 euro/camera dublă/3 nopţi
Hangzhou este renumit pentru cadrul natural unic în care se află, Lacul de Vest fiind unul dintre cele mai pictate peisaje din China. Oraşul a fost capitala dinastiei Song de Sud din 1127 şi până la invazia mongolă din 1276. Portul de aici a fost foarte puternic, dar influenţa sa a scăzut mult după expansiunea vecinilor din Shanghai.
Hangzhou - Bucureşti
9 august: Hangzhou 21.05 - 23.20 Beijing 1.20 (10 august) - 5.55 (Hainan Airlines) Bruxelles 19.55 - 23.35 (Tarom) Bucureşti (652 euro)
În plus, cele 14 ore în Bruxelles, îţi vor permite să petreci o zi întreagă în capitala belgiană şi să te reacomodezi la ritmul vieţii europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu