luni, 17 iulie 2017

Dublu city-break: Skopje - Koln

Sunt două oraşe din eşalonul al doilea spre al treilea în orice ierarhii turistice europene, dar, totuşi, o îmbinare de city-break-uri între cele două oraşe poate oferi o vacanţă memorabilă, motiv pentru care am inclus această variantă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Bucureşti - Skopje
24 iulie: Bucureşti 11.25 Istanbul 19.30 -20.00 Skopje (Turkish Airlines, 182 euro/persoană)
De la aeroport există un autobuz care ajunge în centru, o călătorie având durata cuprinsă între 25 şi 35 minute, în funcţie de trafic. Şi taxiul este o variantă bună, o călătorie costând 15-25 euro, în funcţie de locul din oraş în care vrei să ajungi.
Cazare - hotel Ibis City Center, 4 stele, preţ 165 euro/camera dublă, mic-dejun/3 nopţi
Skopje este un oraş şarmant, în care se remarca o serie de obiective interesante - Cetatea Kale, catedrala, vechiul teatru, dar şi mai multe moschei, alte biserici şi numeroase spaţii verzi. De asemenea, în piaţa centrală se află o fântână muzicală reprezentându-l pe Alexandru Macedon, iar alte atracţii apreciate sunt: podul de piatră (datează din secolul al VI-lea), Poarta Macedoniei, clădirea Parlamentului, Muzeul de Arheologie (situat într-o clădire superbă) şi bazarul.
Skopje - Koln
27 iulie: Skopje 18.10 - 20.45 Koln (Wizz Air, 70 euro/persoană, fără bagaj de cală)
De la aeroport, trenul este cea mai bună pentru a ajunge în zona centrală a oraşului. Trenurile sunt foarte dese, iar un bilet costă puţin.
Cazare - hotel Wyndham, 4 stele, preţ 284 euro/camera dublă/4 nopţi
Koln are privilegiul de a se afla pe malurile Rinului, astfel că o plimbare pe promenada sa este o încântare şi un mod excelent de a te bucura de o atmosferă extraordinară. Sigur, nu trebuie să ratezi Catedrala, absolut copleşitoare, străduţele comerciale din jurul ei, inclusiv Primăria veche, Traingle, un zgârie-nor de pe a cărui platformă panoramică se vede oraşul la 360 de grade, Parcul Rinului, apoi Grădina Botanică şi Grădina Zoologică.
Koln - Bucureşti
31 iulie: Koln 9.05 - 12.45 Bucureşti (Blue Air, 123 euro/persoană, fără bagaj de cală).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu