duminică, 23 iulie 2017

Festivalul Medieval de la Obidos

Obidos este unul dintre cele mai frumoase orăleşe din Portuglia, de un pitoresc fabulos. Un festival medieval în decorul idilic al acestui oraş este unul dintre lucrurile care merită văzute în viaţă, aşa că am inclus festivalul Medieval de la Obidos, din perioada 13 iulie - 6 august pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Obidos se află la 80 km nord de Lisabona şi este cocoţat pe un deal, înconjurat de viţă de vie. Este înconjurat de un zid de apărare, care se păstrează integral şi care poate fi parcurs de la un capăt la celălalt. Poarta principală de intrare în oraş, realizată din gresie, deschide calea principală care ajunge finalmente la un superb castel, transformat astăzi în hotel de lux. Obidos - declarat cel mai romantic sat medieval din Portugalia - te va cuceri cu albul imaculat al caselor sale, dar şi cu multe clădiri în stil medieval, dar mai ales cu mulţimea sa de flori şi cu soarele care străluceşte tot timpul pe cer.
La festival
În perioada 13 iulie - 6 august, la finalul fiecărei săptămâni, de joi până duminică, au loc evenimente în cadrul acestui festival medieval. Artizani şi comercianţi, costume de epocă, produse culinare delicioase, menestreli, jongleri şi dansatori în zona din apropierea castelului, toate acestea  conferă un farmec unic acestui festival.
Cum se ajunge la Obidos?
Cu avionul până la Lisabona, unde merită să rămâi măcar pentru o zi înainte şi după sejurul la Obidos.
25 iulie: Bucureşti 7.15 - 9.55 Lisabona
1 august: Lisabona 11.00 - 17.10 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 296 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există autobuze spre centru, dar şi taxiul este o variantă foarte convenabilă.
Apoi, pentru a ajunge la Obidos, trebuie să iei autocarul (compania Rodotejo), din autogara Campo Grande (vizavi de stadionul José Alvalade XXI, unde joacă Sporting Lisabona), stația de metrou cu același nume. Programul curselor de autobuz între aceste localităţi îl găsiţi aici. Imediat ce ieși de la metrou, urmează indicatorul Rapida Verde (terminalul pentru Obidos e undeva în dreapta, după ce treci pe sub pod). Prețul unui bilet este 7,70 euro, se poate cumpăra de la șofer și ai și wifi gratis pe tot parcursul călătoriei (cam o oră și-un sfert). În Obidos, stația de autobuz e la doi pași de Porta da Vila, lângă parcare
Variante de cazare
Lisabona - Miraparque, 3 stele, preţ 230 euro/camera dublă/2 nopţi (25-27 iulie)
Obidos - Quinta do Bom Vento - 480 euro/studio/4 nopţi (27-31 iulie)
Lisabona - SANA Rex Hotel, 3 stele, preţ 90 euro/camera dublă/noapte (31 iulie - 1 august).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu