vineri, 14 iulie 2017

O excursie de o zi din Geneva - Lyon

Destul de aproape de Geneva se află şi metropola franceză Lyon, un ora superb, aflat pe malurile aceluiaşi  fluviu care trece şi prin Geneva, Ron.
Lyonul este o destinaţie ideală pentru o excursie de o zi. De la gară vei trece pe lângă primul bloc de tip zgârie-nori din sudul Franţei, o clădire aparte, botezată de localnici "creionul", pentru vârful său. Apoi, ajungi repede chiar pe malul Ronului, dincolo de care se află centrul oraşului. Este aproape obligatoriu să treci prin pieţele oraşului - Bellecour, Iacobinilor şi Terreaix, în această din urmă fiind de remarcat Fântâna Bartholdi şi sediul Primăriei. Ajuns la malul râului Saone îşi va atrage atenţia clădirea Curţii de Apel, cu coloane, dar şi Catedrala. Din apropierea ei, cu funicularul, se poate ajunge la Fourviere, o biserică splendidă, de pe esplanada căreia ai o vedere panoramică unică asupra oraşului. Înainte de a te întoarce la gară, merită să revii în zona centrală pe strada Saint Jean, după care să faci o scurtă incursiune în Parcul Tete d'Or.
Între Geneva şi Lyon sunt mai multe trenuri zilnic. Am ales variata unui inter-city, ceva mai costisitoare, dar care îi permite să câştigi timp.
Geneva 7.29 - 9.22 Lyon
Lyon 18.34 - 20.28 Geneva
Preţ: 62 franci elveţieni/persoană/dus-întors.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu