sâmbătă, 1 iulie 2017

Sofia, să descoperim un oraş frumos

Când spunem Bulgaria, din punct de vedere turistic, ne referim aproape exclusiv la litoral, poate la zona montană Bansko, iar uneori la Veliko Târnovo. Din păcate, foarte rar, la Sofia, capitala ţării vecine de la sud de Dunăre. Sofia este un oraş frumos, fără statutul de mare metropolă europeană, dar cu un aer cochet, un oraş chiar frumos, motiv pentru care am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Poate sunt puţini cei care ştiu că Sofia este o adevărată staţiune balneară, aici avându-şi izvorul nu mai puţin de 7 ape minerală şi există şi o baie publică cu apă minerală. În Sofia sunt multe muzee, monumente, unele chiar din perioada comunistă, parcuri, dar se evidenţiază prin multe şi valoroase biserici de diferite confesiuni. Dintre toate, se detaşează Catedrala Alexander Nevski, una dintre cele mai mari catedrale creştin-ortodoxe din lume. Oraşul este traversat de râul Perlovska, peste care s-au amenajat mai multe poduri, care pot fi puncte importante într-un traseu turistic. De asemenea, zona veche a oraşului, cu străzi comerciale, cele mai multe acoperite cu paviment galben, încă de la începutul secolului trecut.
Cum se ajunge la Sofia?
Este un oraş în care se poate ajunge destul de uşor şi cu maşina, şi cu trenul, dar pentru cei care preferă avionul, o variantă bună ar fi următoarea:
26 iulie: Bucureşti 15.55 - 17.10 Sofia
31 iulie: Sofia 9.50 - 10.55 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 135 euro/persoană.
De la aeroport se poate ajunge în oraş cu metroul (linia 1, roşie), cu autobuzele 84 sau 384 ori cu taxiul.
Variante de cazare
Best Western Plus Bristol Hotel, 4 stele, preţ 420 euro/camera dublă, mic-dejun/5 nopţi
Hotel Premier Thracia, 4 stele, preţ 365 euro
Hotel Metropolitan, 4 stele, preţ 374 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu