marți, 15 august 2017

Atlanta - Georgia, USA

Metropolele americane au un aer aparte, ceva unic, inconfundabil şi foarte atractiv pentru orice turist. În rândurile de faţă, prezint Atlanta, capitala statului american Georgia, destinaţie pe care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Chiar în zona centrală se află Pemberton Place, acolo unde se regăsesc World of Coca Cola (unde se prezintă istoria unuia dintre cele mai importante branduri din lume), Acvariul (care deţine recordul privind volumul de apă, dar unde se poate chiar să înoţi alături de peşti) şi CNN Center şi Studio Tour (unde se fac tururi în spatele scenei celei mai importante televiziuni de ştiri din lume). Tot în Atlanta mai poţi vedea Memorialul Martin Luther King (care cuprinde casa natală, locul unde este înmormântat, biserica în care a predicat, dar şi un muzeu memorial), un muzeu dedicat Războiului Civil, o expoziţie permanentă dedicată Jocurilor Olimpic găzduite de Atlanta în 1996 şi multe parcuri, muzee, galerii de artă. Oraşul are mai multe linii definitorii, dar probabil că în mândria lor, americanii, îl definesc cel mai simplu - Atlanta, Georgia, USA.
Cum se ajunge în Atlanta?
23 august: Bucureşti 9.15 - 11.35 Paris 13.30 - 16.55 Atlanta
29 august: Atlanta 23.16 - 13.50 (30 august) Paris 18.20 - 22.10 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 885 euro/persoană, fără bagaj de cală pe segmentul european.
De la aeroport, există varianta trenului până în centru, chiar dacă durează destul de mult. În schimb, există hoteluri care asigură serviciul de transfer la şi de la aeroport, dar şi taxiuri, drumul cu un taxi până în centru fiind aproximativ 30 dolari.
Variante de cazare 
Omni Atlanta Hotel CNN Center, 4 stele, preţ 1.064 euro/camera dublă/6 nopţi
AC Hotel Atlanta Downtown, 3 stele, preţ 657 euro
Glenn Hotel, 3 stele, preţ 784 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu