duminică, 6 august 2017

Dublu city-break: Frankfurt - Nurnberg

Sunt mai multe oraşe din Germania care se pretează la ideea de dublu city-break. Două dintre aceste oraşe, pe care le propun pentru o astfel de vacanţă sunt Frankfurt şi Nurnberg, incluse pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Bucureşti - Frankfurt
17 august: Bucureşti 8.40 - 10.15 Frankfurt (Tarom, 145 euro)
De la aeroport există un tren care face legătura cu gara centrală din Frankfurt, foarte aproape de centrul oraşului.
Cazare - hotel Le Meridien, 5 stele, preţ 426 euro/camera dublă/4 nopţi
Dincolo de statutul său de capitală financiară a Europei, Frankfurt te întâmpină cu numeroase atracţii turistice. De departe, cel mai frumos este să te plimbi pe malurile Main-ului, ajungând inclusiv până în cartierul Sachsenhausen. Dintre atracţii - Piaţa Romer, Catedrala, Casa Goethe, artera comercială Zeil, precum şi zona zgârie-norilor, fiind aproape obligatorie ascensiunea pe Main Tower, pentru imagini panoramice senzaţionale, mai ales la ceas de seară. Ar mai merita şi Grădina Botanică, dar mai ales o croazieră pe Main.
Frankfurt - Nurnberg
21 august: Frankfurt 9.54 - 11.59 Nurnberg (tren, 29,90 euro)
Cazare - hotel Das Paul, 3 stele, preţ 302 euro/camera dublă
Dincolo de multitudinea de biserici, dincolo de turnurile păstrate din perioada medievală, care îţi pot oferi imagini panoramice superbe, poţi vedea Opera, deschisă la 1 septembrie 1905 cu Festwiese, din "Maeştrii cântăreţi din Nurnberg", una dintre cele 13 opere ale lui Wagner. De asemenea, merită să vezi şi Turnul de televiziune, care la înălţimea de 185 metri oferă o platformă de observaţie, locul de unde se vede cel mai bine întreg oraşul. Castelul, situat  pe o colină, este un alt loc "must see" în acest oraş, atât pentru panoramă, cât şi pentru curtea interioară, în care te simţi ca în urmă cu câteva sute (bune) de ani. În zona centrului vechi al oraşului, una dintre modalităţile cele mai plăcute de a vedea întreaga zonă este o plimbare cu trăsura.
Nurnberg - Bucureşti
25 august: Nurnberg 15.10 - 18.15 Bucureşti (Wizz Air, 49,99 euro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu