luni, 21 august 2017

La Festivalul Gastronomic de la Dusseldorf

La nemţi, în general, se mănâncă foarte bine, dar orice festival de acest gen este însoţit de foarte multă distracţie. Iar dacă la toate acestea mai adaugi şi un oraş frumos, rezultă o vacanţă de neuitat la Festivalul Gastronomic de la Dusseldorf, care are loc în perioada 25-27 august, eveniment pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Dusseldorf este un puternic centru economic, capitala landului Renania de Nord - Westfalia şi are avantajul, inclusiv din punct de vedere turistic, de a se afla pe malurile Rinului. Cele mai importante atracţii turistice din Dusseldorf sunt oraşul vechi, cu ceea ce a reuşit să se mai păstreze după cel de-al doilea război mondial, Burgplatz (Piaţa Castelului), aflat la marginea oraşului vechi spre Rin, şi unde se mai păstrează un turn din vechiul castel al oraşului, promenada Rinului, Pegeluhr (un turn cu ceas, care indică şi nivelul Rinului), dar şi multe biserici, unele chiar spectaculoase, parcuri. Malurile Rinului reprezintă unul dintre locurile preferate pentru o plimbare, existând chiar şi un loc favorit pentru un spectaculos apus de soare, iar o croazieră este cea mai bună modalitate de a vedea oraşul.
La festival
Pe Konings Alle, chiar în centrul vechi al oraşului Dusseldorf, şi la doi paşi de malul Rinului, în jur de 200 de expozanţi prezintă o gamă largă de produse ecologice, de băuturi, produse de patiserie şi multe altele. De asemenea, şi restaurantele, nu numai cele din zonă, se întrec în tot felul de oferte în această perioadă. În apropiere se găseşte şi cel mai lung bar din lume, unde poţi comanda şi savura tot felul de cocktailuri şi bere din aproape orice colţ al lumii. Dincolo de mâncarea specific germană, în Dusseldorf sunt şi restaurante cu specific francez, mexican, chinezesc, englezesc, argentinian, iar cea mai bună ciocolată caldă din oraş o poţi savura la cafeneaua marocană Kasbah, foarte frumos decorată.
Cum se ajunge la Dusseldorf?
24 august: Bucureşti 6.20 - 7.20 Munchen 11.30 - 12.40 Dusseldorf
28 august: Dusseldorf 14.30 - 15.20 Frankfurt 20.35 - 23.50 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 344 euro/persoană.
De la aeroport se poate lua unul dintre trenurile S7 sau S11 şi în 12 minute eşti în gara centrală. Un bilet costă 2,50 euro. 
Variante de cazare 
Leonardo Royal, 4 stele, preţ 656 euro/camera dublă/4 nopţi
Wyndham Garden, 4 stele, preţ 447 euro
Intercity, 4 stele, preţ  525 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu