duminică, 13 august 2017

La Paris, pentru un clasic al fotbalului mondial, Franţa - Olanda

Pe 31 august, în preliminariile Cupei Mondiale la fotbal, la Paris are loc partida Franţa - Olanda, un adevărat clasic al fotbalului mondial. De asemenea, un prilej excelent pentru a vedea sau revedea capitala franceză, aşa că am inclus acest eveniment sportiv pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Parisul este, probabil, una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice de pe Glob. Fie că eşti pentru prima oară aici, fie că nu, cred că cel mai important  este să nu alergi de la un obiectiv la altul, ci să îţi acorzi răgazul de a te plimba pe străzile pariziene şi a simţi atmosfera care face din această destinaţie ceva unic. Iar cel mai bun loc să admiri Parisul este chiar Sena, fie într-o croazieră, fie într-o plimbare pe malurile sale. De asemenea, dintre obiectivele care nu ar trebui ratate se numără Turul Eiffel, Champs-Elysses mărginit la cele două capete de Arcul de Triumf şi de la Place de la Concorde, continuă cu Grădinile Tuilleris şi mai apoi cu fabulosul Luvru. Insulele de pe Sena, aici se află şi Notre Dame, dar şi cartierele Montmartre, unde se află şi Basilica Sacre Coeur, sau La Defense (cu Grand Arche, perfect aliniat cu Champs-Elysses) ori Domul Invalizilor şi Turnul Montparnasse sunt alte locuri din care merită să guşti farmecul parizian. Din multe parcuri ale Parisului poţi alege Bois de Boulogne, Luxemburg sau Monceau. Iar când vei pleca îşi vei dori să revii pentru că Parisul farmecă şi te recheamă, dezvăluindu-şi de fiecare dată noi şi noi frumuseţi.
La stadion
Partida Franţa - Olanda are loc pe 31 august, de la ora locală 20.45, pe Stade de France, din suburbia Saint Dennis. La stadion se ajunge uşor cu trenul RER (linia D1).
Cum se ajunge la Paris?
Fiind destul de aproape data acestui zbor de momentul căutării, preţurile sunt foarte mari, astfel că am optat pentru următoarea variantă:
29 august: Bucureşti 6.05 - 7.35 Frankfurt 17.20 - 18.30 Paris
2 septembrie: Paris 14.45 - 16.00 Frankfurt 20.35 - 23.50 Bucureşti
Companie Lufthansa. Preţ: 247 euro/persoană.
În plus, la dus ai ocazia să tragi o fugă pentru câteva ore în Frankfurt.
La Paris, de la aeroportul Charles de Gaulle pentru a ajunge în zona centrală ai varianta RER sau există şi autobuze, la preţuri ceva mai mari decât ale trenului, dar ai avantajul că te poate duce în puncte unde cu RER-ul ajungi mai greu.
Variante de cazare
Hotel Les Rives de Notre-Dame, 4 stele, preţ 856 euro/camera dublă/4 nopţi
Hotel Henri al IV-lea, 3 stele, preţ 706 euro
Hotel Duo, 4 stele, preţ 730 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu