sâmbătă, 12 august 2017

La plajă în Gabon

Ştiu, poate suna într-adevăr exotic să stai la plajă în Gabon, pe coasta Atlanticului, bucurându-te de un spectacol al naturii absolut fabulos. Aşa că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Gabonul se află pe malul Oceanului Atlantic, o fâşie de coastă cu golfuri străjuite de palmieri, cu lagune şi estuare, dar şi cu vegetaţie tropicală luxuriantă, ce acoperă mare parte din interiorul ţării. În Gabon se află mai multe parcuri naţionale, în care turismul începe timid şi treptat să se dezvolte, oferind o imagine de neuitat. Parcul Naţional Invdo nu este încă dezvoltat, însă parcurile Lope şi Loango deţin infrastructura turistică necesară pentru un sejur aici. Aflat pe coasta atlanticului, Parcul Naţional Loango este un microcosmos a tot ce are de oferit Gabon şi este unul dintre puţinele locuri de pe pământ în care poţi vedea elefanţi şi hipopotami pe plajă.
Tot aici, în amestecul de savană şi de pădure tropicală poţi întâlni gorile, cimpanzei, dar şi peste 350 de specii de păsări. Poţi traversa şi Mayumba, o fâşie de teren între mare şi lac, iar de aici, în această perioadă a anului, se poate admira un spectacol unic - al balenelor.
Pentru cei care preferă doar plaja şi soarele puternic al Africii există plajele Pointe Denis şi Ekwata, în nordul ţării, Mayumba şi Sette Cama, în sud.
Cum se ajunge în Gabon?
22 august: Bucureşti 6.50 - 9.00 Paris 10.30 - 16.25 Libreville
29 august: Libreville 23.00 - 7.00 (30 august) Paris 18.20 - 22.10 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 1.027 euro/persoană, fără bagaj de cală pe segmentele Bucureşti - Paris şi retur. În plus, la întoarcere, ai aproape o zi întreagă pentru o scurtă incursiune în capitala franceză.
De la aeroportul din Libreville, cea mai bună modalitate de a ajunge în oraş este taxiul, dar sunt şi hoteluri care oferă gratuit transferul între hotel şi aeroport.
Variante de cazare
Le Meridien Rendama, 4 stele, preţ 970 euro/camera dublă/7 nopţi
Radisson Blue Okoume Palace, 5 stele, preţ 1.814 euro
Park Inn by Radisson, 4 stele, preţ 1.424 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu