sâmbătă, 26 august 2017

O excursie de o zi din Veneţia - Murano

Începând cu acest episod voi prezent o serie de excursii de o zi care se pot face din Veneţia, un oraş absolut minunat. Iar prima excursie pe care o propun este Murano, o insulă celebră pentru producţia de sticlă de aici.
Murano este una dintre cele mai apropiate insule de Veneţia. Din zona Fondamente Nove, aproape orice "vaporetto" ajunge la Murano.
Nu ai decât să te plimbi. Fie că o faci pe malurile Canalului Grande (nu se compară cu cel din Veneţia, dar este destul de mare), fie că te abaţi de o parte şi de alta a canalului, vei descoperi căsuţe în culori frumoase, magazine mici şi terase cochete. Dintre obiectivele care nu ar trebui ratate în această plimbare - Farul,
Muzeul şi Fabrica de Sticlă, Basilica Santa Maria e San Donato (unde se află un splendid mozaic bizantin din secolul al XII-lea),
Campo Santo Stefano (cu turnul cu ceas, datând din secolul al XIX-lea). Dacă vrei să cumperi ceva veritabil din sticlă de Murano, trebuie să ai grijă ca pe produsul respectiv să scrie neapărat "Vetro Murano Artistico" şi nu... "Made in China".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu