sâmbătă, 19 august 2017

Vacanţă pe coasta Californiei

Coasta Californiei oferă câteva repere importante inclusiv din punct de vedere turistic, astfel că un circuit de vacanţă aici poate fi o alegere excelentă, motiv pentru care am şi inclus o astfel de variantă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Iar traseul pe care îl propun parcurge localităţile San Diego - Los Angeles - Santa Barbara - San Francisco.
Bucureşti - San Diego
24 august: Bucureşti 8.00 - 8.45 Viena 10.30 - 14.40 (Austrian Airlines)Washington 17.43 - 19.56 (United Airlines) San Diego (preţ 1.382 euro)
Cazare - Wyndham Bayside, 3 stele, preţ 711 euro7/camera dublă/4 nopţi
Ca orice metropolă americană, San Diego are multe de oferit şi îţi va fi greu să faci o selecţie pentru cele numai câteva  zile. Nu ar trebui ratate parcurile Cabrillo (unde se află Monumentul Naţional) şi Balboa (unde se află o faimoasă Grădină Zoologică), plaja Ocean, centrul vechi (cu clădiri în stil colonial spaniol), Sea World (mai mult decât lumea acvatică), dar şi centrul modern, cu numeroase clădiri importante, nu numai simpli zgârie-nori.
San Diego - Los Angeles
28 august: San Diego 10.58 - 12.05 (Alaska Air) Los Angeles (preţ 196 euro)
Cazare - Millenium Biltmore, 4 stele, preţ 576 euro/camera dublă/4 nopţi
În Los Angeles sunt foarte multe lucruri de văzut şi de făcut - de la Hollywood, la muzee, parcuri, de la Chinatown sau Little Tokyo la galerii de artă, catedrale sau impunătorul sediu al primăriei. Punctual, mai sunt câtva lucruri sau locuri interesante: Muzeul Grammy, Centrul de concerte Disney, Bulevardul Hollywood, cu celebrele amprente ale celebrităţilor, sau poţi merge la plajă în Malibu sau Santa Monica. 
Los Angeles - Santa Barbara
1 septembrie: Los Angeles - Santa Barbara se poate parcurge foarte simplu cu autobuzul.
Cazare - The Fess Parker Hilton Resort, 4 stele, preţ 1.371 euro/camera dublă/3 nopţi
Pentru noi, românii, Santa Barbara este cunoscută pentru serialul omonim, care a rulat ani buni şi la noi. Totuşi, dacă ajungi acolo, Santa Barbara este mai mult decât un serial. Aici se află sediul uneia dintre cele mai importante misiuni religioase din regiune, având şi o biserică care merită văzută; mai sunt o serie de muzee, dar activitatea de bază aici este relaxarea. Şi aceasta se poate realiza prin numeroasele modalităţi de distracţie, dar mai ales prin plajele generoase.
Los Angeles - San Francisco
4 septembrie: Los Angeles 11.51 - 13.08 (Alaska Air) San Francisco (preţ 96 euro)
Cazare - The Westin Union Square, 4 stele, preţ 834 euro/camera dublă/4 nopţi
În San Francisco se află trei atracţii turistice majore din America: celebrul pod Golden Gate, Alcatraz şi Chinatown. Este aproape obligatoriu să vizitezi insula şi închisoarea Alcatraz, să traversezi cu un feribot golful, prilej cu care veţi avea ocazia unor imagini senzaţionale cu celebrul pod Golden Gate, să urci cu una dintre cele trei telecabine pe promontoriile din jurul oraşului, de unde imaginile panoramice sunt spectaculoase, să vizitezi muzee, măcar cel al lui Walt Disney, să urci în turnul Coit, pentru o altă panoramă superbă a oraşului, să faci un tur cu troleul istoric, costă doar 1,50 dolari, dar impresia va fi... nepreţuită, şi multe altele. De asemenea, merită văzută zona Twin Peaks, cu alte imagini panoramice asupra oraşului, dar şi străzi celebre din această metropolă californiană - Filbert, Lombard sau clădiri reprezentative: Transamerica Pyramid, Primăria, Palatul de Arte Frumoase şi multe altele.
San Francisco - Bucureşti
8 septembrie: San Francisco 18.10 - 17.15 (9 septembrie) Istanbul 19.25 - 20.45 Bucureşti (Turkish Airlines, 784 euro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu