sâmbătă, 9 septembrie 2017

În capitala Mexicului, pentru un concert Andre Rieu

Concertele marca Andre Rieu sunt adevărate obiective turistice, mulţi oameni bătând mapamondul de-a lungul şi de-a latul său pentru a vedea aceste spectacole. Aşa că m-am gândit la o destinaţie ceva mai exotică, în ciuda cutremurului de zilele trecute, Ciudad de Mexico, acolo unde Andre Rieu şi orchestra sa  vor susţine concerte în perioada 27-30 septembrie, concerte pe care le-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie.
Ciudad de Mexico este un oraş al  palatelor, dar şi al artei pre-columbiene. De asemenea, sunt numeroase muzee, capitala Mexicului deţinând titlul de oraşul cu cele mai multe muzee din lume. Printre locurile care nu ar trebui ratate - Plaza de la Constitucion (una dintre dintre cele mai mari din lume, având pe laturile sale Primăria, dar şi Catedrala), Angel de la Indipendencia (un înger pe vârful unei columne, care celebrează independenţa obţinută de Mexic în anul 1810), Basilica de Guadalupe, Ciudad Universitaria (campusul universităţii, cu peste 270.000 studenţi), Coyoacan (un şir de clădiri de artă colonială), Plaza Garibaldi-Mariachi şi multe altele. Sunt mai mulţi zgârie-nori în care te poţi urca pentru vederi panoramice, dar şi numeroase parcuri generoase. Chiar dacă nu eşti un împătimit al fotbalului, merită experienţa de a ajunge până la Estadio Azteca, uriaşa arenă care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale, în 1970 şi 1986.
La concert
Concertul lui Andre Rieu şi al orchestrei sale la care vă invit virtual are loc pe 29 septembrie, de la ora locală 20.30, la Auditorio Nacional. Biletele sunt disponibile şi pe site-ul andrerieu.com. Auditorio Nacional este foarte aproape de Grădina Zoologică, aflată în mijlocul unui parc superb, şi este deservită de numeroase autobuze, dar şi de metrou staţia cea mai apropiată numindu-se chiar "Auditorio".
Cum se ajunge la Ciudad de Mexico?
26 septembrie: Bucureşti 14.50 - 17.00 Paris 11.10 (27 septembrie) - 16.00 (Air France) Ciudad de Mexico
1 octombrie Ciudad de Mexico 21.05 - 14.40 (2 octombrie) Amsterdam 20.55 - 00.35 (KLM) Bucureşti
Atât la dus, cât şi la întors, ai câteva ore bune de petrecut în cele două splendide oraşe de tranzit, Paris şi Amsterdam. Preţ: 800 euro/persoană.
La aeroport, există un metrou care face legătura cu mai multe zone din oraş, dar ai posibilitatea de a alege şi varianta autobuzului, trenului sau taxiului.
Variante de cazare 
Hotel Sheraton Maria Isabel, 5 stele, preţ 487 euro/camera dublă/4 nopţi
Hotel Historico Central, 4 stele, preţ 405 euro
Hotel Zocalo Central, 4 stele, preţ 408 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu